Veel gestelde vragen

FAQ

1Welke afstand kies ik en wat kan ik verwachten?
Je kunt kiezen uit 7,5 kilometer of 10 kilometer. Welke je kiest is afhankelijk van je fitheid. Beide afstanden hebben ongeveer 40 obstakels. De ene wat zwaarder dan de andere. Je rent over het parcours van het ene obstakel naar het andere. Onderweg zal je moeten zwemmen, klimmen, klauteren en heel modder tegenkomen. Het is tenslotte een echte MUD en OBSTACLE RUN. Bekijk de foto's van de vorige editie eens, dan krijg je al een aardige indruk.
2Zal de Mudrun worden afgelast?
Hier maken we onderscheid in de volgende twee categorieën: We zullen er alles aan doen om het evenement wel door te laten gaan met inachtneming van de dan geldende maatregelen rondom COVID-19. Mochten de maatregelen in september zo zijn dat de WBT Mud- en Obstaclerun níét (aangepast) kan plaatsvinden, dan gaat uiteraard het evenement niet door. Mensen die een ticket hebben gekocht, krijgen hun geld terug of kunnen deze een jaar doorschuiven. Het is de afgelopen acht jaar nog nooit gebeurd dat de Mudrun moest worden afgelast in verband met het weer. In principe zal het evenement alleen worden afgelast in het geval van storm of onweer of op advies van de autoriteiten. Mocht dit gebeuren dan laten we dat zo snel mogelijk via de website weten. Omdat een dergelijke beslissing altijd pas op het laatste moment kan worden genomen en er dus al veel in het evenement is geïnvesteerd is restitutie niet mogelijk. We zullen in een dergelijk geval naar een passende oplossing zoeken.
3Waar is de start en finish?
De start en finish zijn op dezelfde plek... bij de Loods van Adventure Vlaardingen, ingang Klauterwoud, Watersportweg 21 Vlaardingen (200 meter achter Sportcentrum Polderpoort).
4Kan ik de route alvast inzien?
Sorry, die houden we geheim. Het moet ook wel een beetje een verrassing blijven...
5Waarom zijn er startvakken?
We starten in groepen zodat we elkaar niet in de weg lopen en we de wachttijden bij de obstakels zo klein mogelijk houden. Kinderen starten in het laatste startvak.
6Ik wil ruilen van startvak, kan dat?
Vanaf 30 dagen voor de Mudrun kunnen we niets meer wijzigen. Daarvoor is de mogelijkheid om te ruilen afhankelijk of een startvak vol is of niet. Stuur even een mail naar organisatie@mudrunvlaardingen.nl o.v.v. je startnummer en je naam en e-mailadres waaronder je je hebt ingeschreven. Dan gaan we serieus kijken of er wat mogelijk is.
7Kan ik nog een extra ticket kopen voor het startvak van mijn team?
Zolang er tickets beschikbaar zijn via de website kan dat. Als een vak vol is kun je een mail sturen naar organisatie@mudrunvlaardingen.nl, dan kijken we of we nog een gaatje kunnen vinden. Vanaf 30 dagen voor de Mudrun is dat niet meer mogelijk. Je kunt op de dag zelf bij de inschrijftafel voor 5 euro extra alsnog een ticket kopen, als de inschrijving vol is.
8Ik ben nog geen 18 jaar maar wil toch meedoen, mag dat?
Dit jaar mogen kinderen tussen de 12 en 17 jaar voor het eerst deelnemen. We gaan streng toezicht houden op de voorwaarden die we hieraan stellen zodat we kinderen zo veilig mogelijk kunnen laten genieten van dit leuke evenement. Een belangrijke voorwaarde is dat elk kind alleen mag meedoen aan de 7.5KM in startvak 4 en alleen onder begeleiding van een volwassene. Gedurende de gehele Mud&Obstacle Run is er dus een volwassen deelnemer bij het kind die het kind actief begeleid. Je mag alleen meedoen met toestemming van je ouder(s) of wettelijk vertegenwoordiger.
9Ik kan niet meedoen, krijg ik mijn inschrijfgeld terug?
Helaas is dit niet mogelijk.
10Ik wil mijn deelnamebewijs aan iemand anders geven/verkopen, mag dat?
Kun je zelf niet deelnemen dan ben je vrij om je ticket door te verkopen. De verkoper moet wel even de naam van de nieuwe deelnemer aan de organisatie doorgeven via de mail: organisatie@mudrunvlaardingen.nl Naamswijzigingen kunnen worden doorgegeven tot uiterlijk 2 weken voor de start.
11Waar laat ik mijn persoonlijke spullen tijdens de Mudrun?
Omkleden/ douchen/ tasopslag bij sportcentrum Polderpoort (zie de borden) vanaf 11:30 uur tot 17:30 uur. Tip: kom gelijk in je Mudrunkleding. Je kunt kleine waardevolle spullen (bijvoorbeeld je autosleutel) afgeven bij de inschrijving maar... opslag is beperkt!
12Ik ben toeschouwer. Kan ik overal op het parcours komen?
Het parcours is niet afgezet dus in principe kun je overal kijken, aanmoedigen en fotograferen/filmen. Enkele obstakels zijn alleen te bereiken als je niet bang voor modder bent :-)
13Is er tijdwaarneming?
De Mud- en Obstacle Run Vlaardingen is een echte FUN-run. Dus er is geen wedstrijdelement en dus geen geregistreerde tijdwaarneming. Er is wel een klok bij de finish.
14Wat als ik een blessure oploop?
Als je geblesseerd raakt tijdens de run zou dat heel vervelend zijn. Maar een ongelukje kan altijd gebeuren. Deelname is geheel op eigen risico. Kom je obstakels tegen die je onzeker maken dan mag je die gewoon overslaan. Neem geen onnodig risico! Er is EHBO aanwezig en onderweg zijn er toezichthouders die hulp ter plaatse kunnen laten komen als het nodig is.
15Waar vind ik de foto's?
De organisatie maakt zelf geen foto's. De fotografen die je ziet maken die foto's op eigen titel. Gelukkig zijn er wel veel die hun foto's na afloop delen op deze website.
16Wat is mijn startnummer?
Je startnummer staat op de site onder INFO DEELNEMERS en ook op je deelnamebewijs. Neem je deelnamebewijs mee naar de Mudrun zodat we je aanwezigheid snel kunnen registreren.
17Wat kost het?
Deelname aan de 7,5 KM kost € 34,50 en voor de 10KM betaal je € 36,50. Aankoop aan de start is 5 euro duurder. Bij de prijs zit warming-up, een drankje, een broodje hamburger na afloop, een medaille en een gezellige after-party inbegrepen.
18 Ik wil een Mudrun T-shirt! Zijn er shirts?
Dit jaar zullen er helaas geen t-shirts te koop zijn.
19Moet ik in top-conditie zijn om mee te doen?
Zoals bij elk sportevenement moet iedere deelnemer zelf bepalen of die voldoende getraind is om mee te doen aan een Mud&Obstacle Run van 7.5 of 10 kilometer. Het doel is om veilig en zonder blessures de finish te halen. Het tempo bepaal je zelf maar je moet weten dat je nat wordt en dus dreigt af te koelen als je het tempo teveel laat zakken. Blessures liggen dan op de loer. Wanneer je erg vermoeit raakt kun je hindernissen ook niet meer voldoende geconcentreerd nemen. Wij raden dus zeker aan om over voldoende basisconditie te beschikken en je voor te bereiden op het nemen van hindernissen (kracht- en behendigheid).
20Wat doe ik tegen afkoelen?
Koel je snel af zorg dan dat iemand je onderweg een droog shirt geeft. Jezelf insmeren met vaseline helpt ook goed. Je mag de hindernissen met water ook overslaan. Loop langs de hindernis en je komt vanzelf bij het volgende onderdeel.
21Is de Mudrun bereikbaar met het openbaar vervoer?
Check zelf even via bijvoorbeeld 9292 wat de beste route voor jou is. Op de Holysingel in Vlaardingen stopt tram 24 en bus 57. Vanaf daar loop je zo de Broekpolder in (kleine 10 minuten lopen).
22De inschrijving is gesloten, kan ik toch nog meedoen?
Op de dag van de Mud- & Obstaclerun kan er wel weer worden ingeschreven aan de start. De prijzen zullen dan € 5,- hoger zijn: de 7,5 kilometer zal dan € 39,50 kosten, de 10 kilometer € 41,50. Uiteraard krijg je nog wel een medaille, het befaamde finishdrankje (bier of water) en een broodje hamburger!