logo

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

1 Welke afstand kies ik en wat kan ik verwachten?

Je kunt kiezen uit 7,5 kilometer of 10 kilometer. Welke je kiest is afhankelijk van je fitheid. Beide afstanden hebben ongeveer 40 obstakels en hindernissen. De ene wat zwaarder dan de andere. Je rent over het parcours van het ene obstakel naar het andere. Onderweg zal je moeten zwemmen, klimmen, klauteren en natuurlijk veel modder tegenkomen. Het is tenslotte een echte MUD en OBSTACLE RUN. Bekijk de foto’s van de vorige editie eens, dan krijg je al een aardige indruk.

2 Waar is de start en finish?

De start en finish zijn op dezelfde plek… bij de Loods van Adventure Vlaardingen, ingang Klauterwoud, Watersportweg 21 Vlaardingen (200 meter achter Sportcentrum Polderpoort). Dit terrein is alleen toegankelijk voor deelnemers en crew, van wie de Corona Check App en het identiteitsbewijs is gecontroleerd. Zodra je gecontroleerd bent, kun je het terrein niet meer af. Heen en weer lopen is dit jaar dus niet mogelijk in verband met de coronamaatregelen, opgelegd door het RIVM en de Gemeente Vlaardingen. Toeschouwers kunnen helaas dit jaar niet het start- en finishterrein op.

3 Kan ik de route alvast inzien?

Sorry, die houden we geheim. Het moet ook wel een beetje een verrassing blijven…

4 Waarom zijn er startvakken?

We starten in groepen zodat we elkaar niet in de weg lopen en we de wachttijden bij de obstakels zo klein mogelijk houden. Kinderen starten in het laatste startvak.

5 Ik wil ruilen van startvak, kan dat?

Vanaf 30 dagen voor de Mudrun kunnen we niets meer wijzigen. Daarvoor is de mogelijkheid om te ruilen afhankelijk of een startvak vol is of niet. Stuur even een mail naar organisatie@mudrunvlaardingen.nl o.v.v. je startnummer en je naam en e-mailadres waaronder je je hebt ingeschreven. Dan gaan we serieus kijken of er wat mogelijk is.

6 Kan ik nog een extra ticket kopen voor het startvak van mijn team?

Zolang er tickets beschikbaar zijn via de website kan dat. Als een vak vol is kun je een mail sturen naar organisatie@mudrunvlaardingen.nl, dan kijken we of we nog een gaatje kunnen vinden. Vanaf 30 dagen voor de Mudrun is dat niet meer mogelijk.

7 Ik ben nog geen 18 jaar maar wil toch meedoen, mag dat?

Dit jaar mogen kinderen tussen de 12 en 17 jaar voor het eerst deelnemen. We gaan streng toezicht houden op de voorwaarden die we hieraan stellen zodat we kinderen zo veilig mogelijk kunnen laten genieten van dit leuke evenement. Een belangrijke voorwaarde is dat elk kind alleen mag meedoen aan de 7.5KM in startvak 4 en alleen onder begeleiding van een volwassene. Gedurende de gehele Mud- & Obstacle Run is er dus een volwassen deelnemer bij het kind die het kind actief begeleid. Je mag alleen meedoen met toestemming van je ouder(s) of wettelijk vertegenwoordiger.

8 Ik kan niet meedoen, krijg ik mijn inschrijfgeld terug?

Helaas is dit niet mogelijk.

9 Ik wil mijn deelnamebewijs aan iemand anders geven/verkopen, mag dat?

Kun je zelf niet deelnemen dan ben je vrij om je ticket door te verkopen. De verkoper moet wel even de naam van de nieuwe deelnemer aan de organisatie doorgeven via de mail: organisatie@mudrunvlaardingen.nl Naamswijzigingen kunnen worden doorgegeven tot uiterlijk 2 weken voor de start.

10 Waar laat ik mijn persoonlijke spullen tijdens de Mudrun?

Kom gelijk in je Mudrunkleding. In verband met de huidige coronamaatregelen is het niet mogelijk om het terrein te verlaten als je door de Coronacheck bent en dus op het terrein bent. Waardevolle spullen (telefoon, sleutels en portemonnee) kun je bij de waardevolle spullen (op eigen risico) achterlaten bij de aanmeldtafels. Douchen kan na de finish bij sportcentrum Polderpoort (zie de borden). Opslag is beperkt! Grotere tassen kun je achterlaten onder het prieel op het terrein van de Loods, ook op eigen risico. We raden aan om zo min mogelijk mee te nemen.

11 Ik ben toeschouwer. Kan ik overal op het parcours komen?

Het parcours is niet afgezet dus in principe kun je overal kijken, aanmoedigen en fotograferen/filmen. Enkele obstakels zijn alleen te bereiken als je niet bang voor modder bent :-). In verband met de coronamaatregelen vragen we wel iedereen om afstand te houden van elkaar en bij drukte weg te gaan.

12 Is er tijdwaarneming?

De Mud- en Obstacle Run Vlaardingen is een echte FUN-run. Dus er is geen wedstrijdelement en dus geen geregistreerde tijdwaarneming. Er is wel een klok bij de finish.

13 Wat als ik een blessure oploop?

Als je geblesseerd raakt tijdens de run zou dat heel vervelend zijn. Maar een ongelukje kan altijd gebeuren. Deelname is geheel op eigen risico. Kom je obstakels tegen die je onzeker maken dan mag je die gewoon overslaan. Neem geen onnodig risico! Er is EHBO aanwezig en onderweg zijn er toezichthouders die hulp ter plaatse kunnen laten komen als het nodig is.

14 Waar vind ik de foto’s?

De organisatie maakt zelf geen foto’s. De fotografen die je ziet maken die foto’s op eigen titel. Gelukkig zijn er wel veel die hun foto’s na afloop delen op deze website.

15 Wat is mijn startnummer?

Je startnummer staat op de site onder INFO DEELNEMERS en ook op je deelnamebewijs. Neem je deelnamebewijs mee naar de Mudrun zodat we je aanwezigheid snel kunnen registreren. Neem dit jaar ook je QR-code van je herstelbewijs, vaccinatiebewijs of negatieve testbewijs mee in combinatie met je identiteitsbewijs.

16 Wat kost het?

Deelname aan de 7,5 KM kost € 34,50 en voor de 10KM betaal je € 36,50. Inschrijven kan tot 8 september 23:30. Let op! Hierna is het niet meer mogelijk om in te schrijven, ook niet op de dag zelf. Bij de prijs zit warming-up, een drankje en een broodje hamburger na afloop bij inbegrepen.

17 De weersvoorspellingen zijn niet goed. Zal de Mudrun worden afgelast?

Het is de afgelopen vijf jaar nog nooit gebeurd dat de Mudrun moest worden afgelast vanwege het weer. In principe zal het evenement alleen worden afgelast in het geval van storm of onweer of op advies van de autoriteiten. Mocht dit gebeuren dan laten we dat zo snel mogelijk via de website weten. Omdat een dergelijke beslissing altijd pas op het laatste moment kan worden genomen en er dus al veel in het evenement is geïnvesteerd is restitutie niet mogelijk. We zullen in een dergelijk geval naar een passende oplossing zoeken.

In verband met de huidige coronamaatregelen zullen we alle inschrijvers de week voorafgaand aan het evenement een mail sturen met de laatste updates.

18 Ik wil een Mudrun T-shirt! Zijn er shirts?

Helaas zijn er dit jaar geen Mudrun T-shirts te koop.

19 Moet ik in top-conditie zijn om mee te doen?

Zoals bij elk sportevenement moet iedere deelnemer zelf bepalen of die voldoende getraind is om mee te doen aan een Mud&Obstacle; Run van 7.5 of 10 kilometer. Het doel is om veilig en zonder blessures de finish te halen. Het tempo bepaal je zelf maar je moet weten dat je nat wordt
en dus dreigt af te koelen als je het tempo teveel laat zakken. Blessures liggen dan op de loer. Wanneer je erg vermoeit raakt kun je hindernissen ook niet meer voldoende geconcentreerd nemen. Wij raden dus zeker aan om over voldoende basisconditie te beschikken en je voor te bereiden op het nemen van hindernissen (kracht- en behendigheid).

20 Wat doe ik tegen afkoelen?

Koel je snel af zorg dan dat iemand je onderweg een droog shirt geeft. Jezelf insmeren met vaseline helpt ook goed. Je mag de hindernissen met water ook overslaan. Loop langs de hindernis en je komt vanzelf bij het volgende onderdeel.

21 Is de Mudrun bereikbaar met het openbaar vervoer?

Check zelf even via bijvoorbeeld 9292 wat de beste route voor jou is. Op de Holysingel in Vlaardingen stopt tram 24 en bus 57. Vanaf daar loop je zo de Broekpolder in (kleine 10 minuten lopen).

22 De inschrijving is gesloten, kan ik toch nog meedoen?

Helaas is het dit jaar niet meer mogelijk om bij de start/ op de dag zelf in te schrijven. De inschrijving sluit op 8 september 23:30. Dus zorg dat je je tickets op tijd binnen hebt! Er worden geen uitzonderingen gemaakt.