logo

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

1 Welke afstand kies ik en wat kan ik verwachten?

Je kunt kiezen uit 5 kilometer of 10 kilometer, recreatief of ervaren. Welke je kiest is afhankelijk van je fitheid. De 10 kilometer route bevat meer uitdaging en meer obstacles. De ene wat zwaarder dan de andere. Je rent over het parcours van het ene obstakel naar het andere. Eerder teruggaan is altijd mogelijk. Onderweg zal je moeten zwemmen, klimmen, klauteren en natuurlijk veel modder tegenkomen. Het is tenslotte een echte DROMS: Drekrace, Obstaclerun, Mudrun én Survivalrun. Bekijk de foto’s van de vorige editie eens, dan krijg je al een aardige indruk.

2 Waar is de start en finish?

De start en finish zijn op dezelfde plek… bij de Loods van Adventure Vlaardingen, ingang Klauterwoud, Watersportweg 21 Vlaardingen (200 meter achter Sportcentrum Polderpoort). Dit terrein is toegankelijk voor deelnemers, crew en toeschouwers. De horeca is geopend.

3 Kan ik de route alvast inzien?

Sorry, die houden we geheim. Het moet ook wel een beetje een verrassing blijven…

4 Waarom zijn er startvakken?

We starten in groepen zodat we elkaar niet in de weg lopen en we de wachttijden bij de obstakels zo klein mogelijk houden. Kinderen starten in het laatste startvak.

5 Ik wil ruilen van startvak, kan dat?

Vanaf 30 dagen voor de Mudrun kunnen we niets meer wijzigen. Daarvoor is de mogelijkheid om te ruilen afhankelijk of een startvak vol is of niet. Stuur even een mail naar info@mudrunvlaardingen.nl o.v.v. je startnummer en je naam en e-mailadres waaronder je je hebt ingeschreven. Dan gaan we serieus kijken of er wat mogelijk is.

6 Kan ik nog een extra ticket kopen voor het startvak van mijn team?

Zolang er tickets beschikbaar zijn via de website kan dat. Als een vak vol is kun je een mail sturen naar info@mudrunvlaardingen.nl, dan kijken we of we nog een gaatje kunnen vinden. Vanaf 30 dagen voor de Mudrun is dat niet meer mogelijk.

7 Ik ben nog geen 18 jaar maar wil toch meedoen, mag dat?

Dit jaar mogen kinderen tussen de 7 en 17 jaar deelnemen. We gaan streng toezicht houden op de voorwaarden die we hieraan stellen zodat we kinderen zo veilig mogelijk kunnen laten genieten van dit leuke evenement. Een belangrijke voorwaarde is dat elk kind alleen mag meedoen aan de 5KM Familierun en alleen onder begeleiding van een volwassene. Gedurende de gehele Mud- & Obstacle Run is er dus een volwassen deelnemer bij het kind die het kind actief begeleidt. Als een hindernis een te groot obstakel blijkt voor een deelnemer, kan het zijn dat de crew besluit dat de deelnemer de hindernis over moet slaan.
Je mag dus alleen meedoen met toestemming van je ouder(s) of wettelijk vertegenwoordiger. De ouder/ voogd moet op de dag zelf bij de aanmeldtafel tekenen voor eigen risico en verantwoordelijkheid.

8 Ik kan niet meedoen, krijg ik mijn inschrijfgeld terug?

Helaas is dit niet mogelijk.

9 Ik wil mijn deelnamebewijs aan iemand anders geven/verkopen, mag dat?

Kun je zelf niet deelnemen, dan ben je vrij om je ticket door te verkopen. De verkoper moet wel even de naam van de nieuwe deelnemer aan de organisatie doorgeven via de mail: info@mudrunvlaardingen.nl. Naamswijzigingen kunnen worden doorgegeven tot uiterlijk 30 dagen voor de start.

10 Waar laat ik mijn persoonlijke spullen tijdens de Mudrun?

Kom gelijk in je Mudrunkleding. Er zijn kleedkamers beschikbaar bij Sportcentrum Polderpoort. Laat je tas zo veel mogelijk bij toeschouwers of in je auto wegens weinig opslagruimte. Waardevolle spullen (telefoon, sleutels en portemonnee) kun je bij de waardevolle spullen (op eigen risico) achterlaten bij de aanmeldtafels. Douchen kan na de finish bij Sportcentrum Polderpoort. Opslag is beperkt! Grotere tassen kun je achterlaten onder het prieel op het terrein van de Loods, ook op eigen risico want hier is geen toezicht. We raden aan om zo min mogelijk mee te nemen.

11 Ik ben toeschouwer. Kan ik overal op het parcours komen?

Het parcours is niet afgezet dus in principe kun je overal kijken, aanmoedigen en fotograferen/filmen. Enkele obstakels zijn alleen te bereiken als je niet bang voor modder bent ;).

12 Is er tijdwaarneming?

De Mud- en Obstacle Run Vlaardingen is een echte FUN-run. Dus er is geen wedstrijdelement en dus geen geregistreerde tijdwaarneming.

13 Wat als ik een blessure oploop?

Als je geblesseerd raakt tijdens de run zou dat heel vervelend zijn. Maar een ongelukje kan altijd gebeuren. Deelname is geheel op eigen risico. Hier teken je voor bij de aanmeldtafel. Kom je obstakels tegen die je onzeker maken dan mag je die gewoon overslaan. Neem geen onnodig risico! Ook de crew kan besluiten je niet laten deel te nemen aan een obstakel. Er is EHBO aanwezig en onderweg zijn er toezichthouders die hulp ter plaatse kunnen laten komen als het nodig is.

14 Waar vind ik de foto’s?

De organisatie maakt zelf geen foto’s. De fotografen die je foto’s ziet maken doen dat op eigen titel. Gelukkig zijn er wel veel die hun foto’s na afloop delen op deze website. We zouden het ook leuk vinden als we foto’s ontvangen via onze Instagram @MudrunVlaardingen. Tag ons dan vooral in de foto’s en videos!

15 Wat is mijn startnummer?

Via de mail ontvang je je deelnamebewijs en startnummer. Neem je deelnamebewijs mee naar de Mudrun zodat we je aanwezigheid snel kunnen registreren.

16 Wat kost het?

Deelname aan de 5KM kost €25,00 en voor de 10KM betaal je € 35,00. Inschrijven kan tot 4 september 23:59. Vol = vol. Op de dag zelf kun je bij de aanmeldtafel navragen of er nog plek is. De MudRun wordt dan wel duurder.
Bij de prijs zit de warming-up, een drankje, een broodje hamburger en een medialle inbegrepen. Leden van de Adventure Outdoortraining krijgen een extra drankje.

17 De weersvoorspellingen zijn niet goed. Zal de Mudrun worden afgelast?

Het is de afgelopen acht jaar nog nooit gebeurd dat de MudRun moest worden afgelast vanwege het weer. In principe zal het evenement alleen worden afgelast in het geval van storm of onweer of op advies van de autoriteiten. Mocht dit gebeuren dan laten we dat zo snel mogelijk via de website en mail weten. Omdat een dergelijke beslissing altijd pas op het laatste moment kan worden genomen en er dus al veel in het evenement is geïnvesteerd is restitutie niet mogelijk. We zullen in een dergelijk geval naar een passende oplossing zoeken.

18 Ik wil een Mudrun T-shirt! Zijn er shirts?

Helaas zijn er dit jaar geen Mudrun T-shirts te koop.

19 Moet ik in top-conditie zijn om mee te doen?

Zoals bij elk sportevenement moet iedere deelnemer zelf bepalen of die voldoende getraind is om mee te doen aan een Mud&Obstacle Run van 5 of 10 kilometer. Het doel is om veilig en zonder blessures de finish te halen. Het tempo bepaal je zelf maar je moet weten dat je nat wordt en dus dreigt af te koelen als je het tempo teveel laat zakken. Blessures liggen dan op de loer. Wanneer je erg vermoeid raakt kun je hindernissen ook niet meer voldoende geconcentreerd nemen. Wij raden dus zeker aan om over voldoende basisconditie te beschikken en je voor te bereiden op het nemen van hindernissen (kracht- en behendigheid). Mocht je niet meer verder willen/ kunnen, dan kan je altijd terugkeren naar de Loods.

20 Wat doe ik tegen afkoelen?

Koel je snel af, zorg dan dat iemand je onderweg een droog shirt geeft. Jezelf insmeren met vaseline helpt ook goed. Je mag de hindernissen met water ook overslaan. Loop langs de hindernis en je komt vanzelf bij het volgende onderdeel.

21 Is de MudRun bereikbaar met het openbaar vervoer?

Check zelf even via bijvoorbeeld 9292 wat de beste route voor jou is. Op de Holysingel in Vlaardingen stopt tram 24 en bus 57. Vanaf daar loop je zo de Broekpolder in (kleine 10 minuten lopen).

22 De inschrijving is gesloten, kan ik toch nog meedoen?

Op 4 september om 23:59 sluit de inschrijving. Vol = vol. Op de dag zelf kun je bij de aanmeldtafel navragen of er nog plek is. De MudRun wordt dan wel duurder.